מבט מהיר ברשימת ראשי הערים שהורשעו או הואשמו בעבירות פליליות בחמש השנים האחרונות מגלה שהקשר בין כוח, כסף, שליטה ומין בלתי נפרד וחוצה גבולות
הכתבה פורסמה באתר 'TheMarker' ביום שבת 18.02.2017 לחצו כאן לקריאת הכתבה המלאה* באתר.
מפת השחיתות המקומית
בשבוע שעבר הוגש כתב אישום נגד ראש העיר אשקלון איתמר שמעוני בגין שוחד שקיבל מאנשי עסקים ושבו השתמש כדי להשתיק נשים שטענו כי פגע בהן מינית. כמה שבועות קודם, בדצמבר 2016, החליטה המשטרה להעמיד לדין את ראש המועצה האזורית מטה יהודה משה דדון בגין עבירות משולבות הכוללות קבלת שוחד ואונס. בסמוך לזה נגזרו שנתיים מאסר על ראש העיר אור יהודה דוד יוסף בגין עבירות מרמה, הפרת אמונים, מעשים מגונים והטרדה מינית. שלושה ראשי עיר שמואשמים בעבירה משולבת של פגיעה מינית ולקיחת שוחד. הקשר בין הדברים ברור: כל השלושה נאשמים בשימוש בכוח לצורך סיפוק יצרים אישיים.
השלושה האלה הגדילו לעשות, כך על פי החשדות, ושילבו בין העבירות השונות, אבל מבט מהיר ברשימת ראשי הערים שהורשעו או הואשמו בעבירות פליליות בחמש השנים האחרונות מגלה שהקשר בין כוח, כסף, שליטה ומין חזק וחוצה גבולות של מרכז ופריפריה: מהנתונים עולה שמחצית מראשי הערים והמועצות המדוברות לקחו שוחד, 10% הטרידו מינית או אנסו ורבע הואשמו בהפרות אמונים, הכוללות קשת רחבה של עבירות על החוק.
מה שעוד עולה מהנתונים הוא הקשר החלש בין ביצועי העיר ומצבה הכלכלי לבין המוטיווציה לעבור על החוק: שבע מתוך הרשויות האמורות הן מהצפון הרחוק, שבע מחיפה והשרון, שש מהמרכז, חמש מהדרום, שתיים מאזור ירושלים וחמש הן מועצות אזוריות. חלק מהרשויות אמידות ומבוססות, חלקן עניות ונתמכות על ידי המדינה.
המפה שלפניכם מדהימה בגיוון ובכמות הרשויות שהוכתמו בפלילים. סביר להניח שהתמונה האמיתית עגומה יותר ויש לא מעט בכירים ברשויות מקומיות שמשתמשים בכוחם לצורך סיפוק יצרים אישיים. חלק עושים זאת בגבולות אפורים, וחלק פשוט עדיין לא נתפסו.