למה שקיפות בזירה המוניציפלית?
בכל מדינות העולם גוברת ההכרה בכוחן של ערים לשמש כמנוף לפיתוח חברתי ולצמיחה כלכלית. בהתאם לכך, קיימות עדויות רבות לקיומו של תהליך בו מואצלות סמכויות מהשלטון המרכזי אל השלטון המקומי, בתחומים כמו ניהול ותפעול השירותים הציבוריים, תחבורה, תכנון מקומי ועוד. בעידן הניהול הציבורי החדש, השלטון המקומי לא רק מהווה הזרוע הביצועית של השלטון המרכזי בהענקת שירותים לתושבים, אלא מוטלת עליו החובה לספק את המידע הדרוש לתושב (הלקוח) שיוכל להביע את דעתו בזמן אמת. במקביל, עולה ומתגבר כוחה של החברה האזרחית ברמה המקומית. תוך שימוש בטכנולוגיות חדשות, מתקיימת תקשורת שקופה ומתמשכת יותר בין האזרחים לבין השלטון המקומי.
קרא עוד
שני תהליכים אלו מובילים לניסיונות להגביר את השקיפות ברשות המקומית בעזרת חקיקה, נורמות וביקורת ציבורית הולכת וגוברת, המהווים את הכלים המיידים והזמינים להגברת היושרה ברשות המקומית. באופן מצער, אנו עדים בשנים האחרונות לפרשיות רבות הכוללות חשדות, כתבי אישום ואף הרשעות בנושאי שוחד והפרת אמונים בשלטון המקומי. ידוע כי השחיתות השלטונית מכרסמת באחד מעמודי התווך החשובים והוא אמון הציבור. אמון שכזה תלוי, במידה בלתי מבוטלת, במוכנות הרשות לשתף את הציבור בקבלת ההחלטות ובמידע. תהליכי משילות שקופים תורמים לאמון התושב במערכת, ליעילות פרוצדוראלית ולשמירה על ערכי הדמוקרטיה.
שקיפות נמדדת בראש ובראשונה במידת הגילוי, הנגישות של המידע וזמינותו לציבור. משמעותה של שקיפות נמצאת גם במתן חשיבות לכך שהמידע יהיה רלוונטי, איכותי, מובן ועשיר. כמו כל תהליך ניהולי ברשות מוניציפלית המציב אתגרים רבים, תהליך הפיכת הרשות לשקופה הוא שינוי מאתגר הכולל בחובו שינוי תפיסות עולם ותרבות ארגונית ברשות. בתהליך "תחזוקת" השקיפות הרשות מתמודדת עם הנגשת מידע לציבור באופן המזמין את מעורבות הציבור ללא התערבות שתקשה על תהליכי ניהול הרשות – מעורבות לא התערבות.